ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
- Εξασφαλίζει επαφή σε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του ψαριού.
- Ψύχει ταχύτερα το ψάρι σε σύγκριση με όλες τις άλλες μορφές πάγου.
- Είναι 100% οικολογικός. Παράγεται, αποθηκεύεται και διακινείται με τρόπο συμβατό για εφαρμογές τροφίμων.
- Λόγω της γεωμετρίας των πολύ μικρών κρυστάλλων πάγου δεν τραυματίζει τα ψάρια, ακόμη και αυτά που έχουν πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.
- Συντηρεί το ψάρι με ασφαλή τρόπο καθυστερώντας αισθητά την ανάπτυξη βακτηριδίων.
- Διατηρεί το δέρμα του ψαριού στην αρχική του κατάσταση.
- Είναι ιδανικό για το παγοσόκ, καθόσον παράγεται από θαλασσινό νερό.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
- Βελτίωση της ποιότητας των συντηρουμένων αλιευμάτων.
- Επιμήκυνση του χρόνου συντήρησης.
- Ελαχιστοποίηση των ακατάλληλων – κακοσυντηρημένων αλιευμάτων, άρα ελαχιστοποίηση των απωλειών.
- Καλύτερη τιμή πώλησης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σε μια εποχή όπου :
- Η ποιότητα τροφίμων είναι το πρώτο ζητούμενο
- Τα αποθέματα των αλιευμάτων μειώνονται διεθνώς
- Το κόστος παίζει σημαντικότατο ρόλο
Ο υγρός πάγος αποτελεί τη βέλτιστη λύση για την συντήρηση των νωπών αλιευμάτων.