Εξασφαλίζει επαφή στο 100% της επιφάνειας των ψαριών. ‘Αρα υψηλότερη ποιότητα και διάρκεια συντήρησης. Επίσης επιτυγχάνεται ταχύτερη ψύξη στη διαδικασία “παγοσόκ”.
Βακτηριολογικές μετρήσεις σε εργαστήρια απέδειξαν την ιδανική συντήρηση πού εξασφαλήζει ο υγρός πάγος σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μορφές πάγου.
Οι μικροί κρύσταλλοι του υγρού πάγου δεν τραυματίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα ευπαθών ψαριών.
Είναι ρευστός, μπορεί να αντληθεί από κατάλληλη αντλία και να μεταφερθεί σε εκεί όπου ακριβώς απαιτείται η χρήση του. Άρα ελαχιστοποίση απωλειών και μείωση εργατικού κόστους.